Uw partner in verduurzaming

Plan een afspraak wanneer het u uitkomt
ENERGIELABEL AANVRAGEN

Waarom een energielabel aanvragen?

Sinds 1 januari 2021 is het verplicht om bij de verhuur of verkoop van een woning een energielabel te verstrekken. Dit label biedt inzicht in de energiezuinigheid van de woning, wat wordt bepaald door een gecertificeerd adviseur aan de hand van verschillende factoren zoals isolatie, oppervlakte en aanwezige installaties.

Het doel van het energielabel is om huiseigenaren en potentiële kopers of huurders bewust te maken van het energieverbruik van de woning en om te stimuleren dat woningen energiezuiniger worden. Dit is niet alleen gunstig voor het milieu, maar kan ook leiden tot lagere energierekeningen voor de bewoners en een verhoogde waarde van de woning.

energielabel aanvragen

Energielabel woning

al vanaf

€ 220.00

Uw energielabel, gemakkelijk geregeld.

Binnen 5 dagen uw energielabel in huis! Kies de dag en tijdstip die u het beste uitkomt en onze adviseur komt langs voor een opname op locatie. Tijdens deze afspraak verzamelen we nauwkeurig alle benodigde gegevens en wordt de woning tot in de kleinste details opgemeten.
Meer advies nodig? Kies voor Maatwerkadvies en ontvang verduurzamingsadvies op maat!
HOE WIJ TE WERK GAAN

Uw energielabel in 3 stappen

1. Aanvraag

Via onze online planner kunt u zelf binnen no-time een afspraak inplannen op een moment dat u uitkomt. Gemakkelijk en snel!

2. Opname

Onze adviseur bezoekt uw woning om alle relevante details vast te leggen, inclusief woningkenmerken, tekeningen en foto's. Dit duurt meestal 30 - 60 minuten.

3. Energielabel

Na het bezoek wordt de volledige woning doorgerekend. Zodra alle informatie is verwerkt en ons dossier compleet is, ontvangt u het energielabel direct in uw mailbox.

VOORDELIG VERDUURZAMEN

Wanneer is een energielabel nodig?

Het energielabel is een belangrijk instrument geworden op de vastgoedmarkt. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is, berekend door een gecertificeerd adviseur aan de hand van isolatie, oppervlakte en aanwezige installaties. Als eigenaar of verhuurder zult u op verschillende momenten gevraagd worden het energielabel aan te tonen, o.a. bij:

1. Verkoop van woning - ook onderhandse

Bij het verkopen van een woning is een energielabel verplicht. Bovendien brengen woningen met een beter energielabel doorgaans een hogere verkoopprijs op. Als uw woning een verouderd label heeft, kan dit de verkoopprijs negatief beïnvloeden.

Ook voor het plaatsen van uw woning op Funda is een energielabel inmiddels een vereiste. Het is daarom verstandig om tijdig uw aanvraag te doen, zodat u tijdig over het benodigde label beschikt.

2. Verhuur van woning

Bij het verhuren van woningen is een energielabel eveneens verplicht. Bovendien speelt het energielabel een cruciale rol in het WWS-puntenstelsel, wat direct van invloed is op de hoogte van uw huursom. Een gunstig energielabel kan leiden tot een verbetering van uw huurinkomsten, terwijl een minder gunstig label het tegenovergestelde effect kan hebben. Het is dus van belang om te investeren in een goed energielabel om zowel uw huurders als uzelf ten goede te komen, met zowel lagere energiekosten als een aantrekkelijker rendement op uw investering.

3. Aanvraag duurzaamheidskorting

Duurzaamheidskorting is een korting waarmee banken huiseigenaren belonen met een lagere hypotheekrente wanneer zij door koop of renovatie over een beter energielabel beschikken. Veel banken geven al een korting op de hypotheek rente bij een energielabel B of hoger.

Hiermee wil de overheid groenere bouwpraktijken en energie-efficiënte renovaties stimuleren, wat zowel ecologische als financiële voordelen(voor de gebruiker) oplevert.

EEN AANTAL

Veelgestelde vragen

Tijdens de inspectie worden metingen uitgevoerd en gegevens verzameld, die vervolgens worden geanalyseerd om een energieprestatiecertificaat op te stellen.

Nadat onze adviseur het pand heeft geïnspecteerd, streven we ernaar om het energielabel op dezelfde dag, of uiterlijk de volgende dag, te verstrekken.

Bij verkoop zonder geldig energielabel loopt u het risico een van een bestuurlijke boete. De hoogte van de boete voor particuliere verkopers van een woning zonder geldig energielabel is €450. Voor bedrijven is dat €900 per verkochte woning zonder geldig energielabel.  Voor meer: zie website van ILT(Inspectie Leefomgeving en Transport).

Het energielabel dat u ontvangt, blijft gedurende 10 jaar geldig. De meting is namelijk gebaseerd op de specifieke datum van uitgifte en de toen geldende meetmethoden van de overheid.

Voordat we langskomen, ontvangt u een vragenlijst van ons team. Als u deze nauwkeurig invult, kan de adviseur deze informatie meenemen bij het opstellen van het energielabel. Zorg ervoor dat u bewijsstukken/facturen voor eventuele energiebesparende maatregelen bij de hand hebt.

Zeker. We kunnen alle metingen uitvoeren om de beginstand vast te stellen, adviseren en de resultaten verstrekken. Het is vervolgens aan u of u wenst dat wij het label landelijk registreren, of niet.

Direct in contact komen met één van onze energieadviseurs?

Bel ons

070 - 326 50 17

Onze adviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Stuur een e-mail

info@haymanmedia.nl

Scroll naar boven