Energielabel Zoetermeer

Plan een afspraak wanneer het u uitkomt

Wat is een energielabel?

Een energielabel geeft in één oogopslag aan hoe energie-efficiënt een woning is. Het energielabel is gebaseerd op drie pijlers: de energiebehoefte, het primaire gebruik van de woning en het aandeel hernieuwbare energie. Door deze pijlers te evalueren, wordt bepaald hoe energiezuinig een woning is. Een goed energielabel zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook voor beter wooncomfort en een toekomstbestendige woning.

Er zijn verschillende energielabels, variërend van A (donkergroen) tot G (donkerrood). Energielabel A is het meest energiezuinig, terwijl energielabel G het minst energiezuinig is. Sinds 1 januari 2021 is het verplicht om een uitgebreid energielabel te hebben bij de verkoop of verhuur van een woning. Weten of uw woning al is voorzien van een geldig energielabel? Bezoek dan deze website

Geen of ongeldig energielabel? Vraag vandaag nog uw energielabel aan in Zoetermeer via onderstaande knop.

energie label aanvragen Delft

Energielabel appartement

al vanaf

€ 229,00

incl. BTW

Kosten aanvraag energielabel in Zoetermeer?

Vanaf 2021 is het verplicht om een energielabel te hebben bij de verkoop of verhuur van een woning of bedrijfspand. Het aanvragen van een energielabel kan niet meer via de overheid, maar moet via een erkende partij gebeuren.
Dit heeft de kosten verhoogd. Een energielabel kost nu gemiddeld €300,- voor woningen. Bij HAYMAN Media bieden wij u een scherpe prijs voor een energielabel in Zoetermeer.
Meer advies nodig? Kies voor Maatwerkadvies en ontvang verduurzamingsadvies op maat!
HOE WIJ TE WERK GAAN

Uw energielabel in 3 stappen

Een energielabel aanvragen in Zoetermeer hoeft niet ingewikkeld te zijn. Bij HAYMAN Media wordt u snel en efficiënt geholpen. Na het indienen van uw aanvraag wordt er een afspraak gemaakt voor een inspectie. Binnen een week na de inspectie ontvangt u uw energielabel. U krijgt ook een gedetailleerd rapport met aanbevelingen voor verdere verbeteringen.

1. Aanvraag

Via het online aanvraagformulier kunt u zelf binnen no-time een energielabel opname aanvragen op de dag dat het u het beste uitkomt. Gemakkelijk en snel!

2. Opname

Onze adviseur bezoekt uw woning om alle relevante details vast te leggen, inclusief woningkenmerken, tekeningen en foto's. Dit duurt meestal 30 - 60 minuten.

3. Energielabel

Na het bezoek wordt de volledige woning doorgerekend. Zodra alle informatie is verwerkt en ons dossier compleet is, ontvangt u het energielabel direct in uw mailbox.

Onze diensten

ENERGIELABEL

Appartement

€ 229,00

incl. BTW

ENERGIELABEL

Eengezinswoning

€ 249,00

incl. BTW

ENERGIELABEL

Vrijstaande woning

€ 289,00

incl. BTW

VERPLICHTING ENERGIELABEL

Sinds wanneer is een energielabel verplicht?

Sinds 2008 is een energielabel verplicht bij de oplevering, verkoop of verhuur van een woning. Dit stimuleert energiebesparende maatregelen in lijn met het energieakkoord van 2013. De Inspectie Leefomgeving en Transport controleert sinds 2017 streng op naleving. Boetes voor het niet hebben van een geldig energielabel kunnen oplopen tot €20.250,-. Sinds 2021 wordt het energielabel afgegeven onder de huidige, strengere normen en mag dit alleen gedaan worden door een gecertificeerd EPA adviseur. Hieronder geven we u een aantal situatie’s waarin een energielabel nodig is. 

 

1. Verkoop van woning - ook onderhandse

Bij het verkopen van een woning is een energielabel verplicht. Bovendien brengen woningen met een beter energielabel doorgaans een hogere verkoopprijs op. Als uw woning een verouderd label heeft, kan dit de verkoopprijs negatief beïnvloeden.

Ook voor het plaatsen van uw woning op Funda is een energielabel inmiddels een vereiste. Het is daarom verstandig om tijdig uw aanvraag te doen, zodat u tijdig over het benodigde label beschikt.

2. Verhuur van woning

Bij het verhuren van woningen is een energielabel eveneens verplicht. Bovendien speelt het energielabel een cruciale rol in het WWS-puntenstelsel, wat direct van invloed is op de hoogte van uw huursom. Een gunstig energielabel kan leiden tot een verbetering van uw huurinkomsten, terwijl een minder gunstig label het tegenovergestelde effect kan hebben. Het is dus van belang om te investeren in een goed energielabel om zowel uw huurders als uzelf ten goede te komen, met zowel lagere energiekosten als een aantrekkelijker rendement op uw investering.

3. Aanvraag duurzaamheidskorting

Duurzaamheidskorting is een korting waarmee banken huiseigenaren belonen met een lagere hypotheekrente wanneer zij door koop of renovatie over een beter energielabel beschikken. Om hiervoor in aanmerking te komen moet er een gecertificeerd energielabel aanwezig zijn. Veel banken geven al een korting op de hypotheek rente bij een energielabel B of hoger.

Hiermee wil de overheid groenere bouwpraktijken en energie-efficiënte renovaties stimuleren, wat zowel ecologische als financiële voordelen(voor de gebruiker) oplevert.

DIRECT UW

Energielabel aanvragen in Zoetermeer

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op voor een afspraak.
energielabel aanvragen
D. Wannet
Lees verder
Vriendelijke en kundige dienstverlener. Hij kon nadat ik aangaf dat ik haast had voor een energielabel ruimte in zijn agenda maken
P. Vooijs
Lees verder
Snel en eenvoudig een energielabel voor mijn huis gekregen.
M. Meijvogel
Lees verder
Ik ben zeer tevreden met de service! Ik had met spoed een energielabel en meetrapport nodig. Binnen een dag had ik beide documenten in mijn mailbox, zonder extra kosten. Echt topservice!
Previous
Volgende
EEN AANTAL

Veelgestelde vragen

Tijdens de inspectie worden metingen uitgevoerd en gegevens verzameld, die vervolgens worden geanalyseerd om een energieprestatiecertificaat op te stellen.

Nadat onze adviseur het pand heeft geïnspecteerd, streven we ernaar om het energielabel op dezelfde dag, of uiterlijk de volgende dag, te verstrekken.

Bij verkoop zonder geldig energielabel loopt u het risico een van een bestuurlijke boete. De hoogte van de boete voor particuliere verkopers van een woning zonder geldig energielabel is €450. Voor bedrijven is dat €900 per verkochte woning zonder geldig energielabel.  Voor meer: zie website van ILT(Inspectie Leefomgeving en Transport).

Het energielabel dat u ontvangt, blijft gedurende 10 jaar geldig. De meting is namelijk gebaseerd op de specifieke datum van uitgifte en de toen geldende meetmethoden van de overheid.

Voordat we langskomen, ontvangt u een vragenlijst van ons team. Als u deze nauwkeurig invult, kan de adviseur deze informatie meenemen bij het opstellen van het energielabel. Zorg ervoor dat u bewijsstukken/facturen voor eventuele energiebesparende maatregelen bij de hand hebt.

Zeker. We kunnen alle metingen uitvoeren om de beginstand vast te stellen, adviseren en de resultaten verstrekken. Het is vervolgens aan u of u wenst dat wij het label landelijk registreren, of niet.

Direct in contact komen met één van onze energieadviseurs?

Bel ons

070 - 326 50 17

Onze adviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Stuur een e-mail

info@haymanmedia.nl

Scroll naar boven