Goedkoop energielabel aanvragen particulier

Plan een afspraak wanneer het u uitkomt

Wat is een energielabel?

Een energielabel laat in één oogopslag zien hoe energie-efficiënt een woning is. Het energielabel is gebaseerd op drie pijlers: de energiebehoefte, het primaire gebruik van de woning en het aandeel hernieuwbare energie. Door deze pijlers te evalueren, wordt bepaald hoe energiezuinig een woning is. Een goed energielabel zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook voor een beter wooncomfort en een toekomstbestendige woning.

Het energielabel is tevens verplicht bij verkoop of verhuur en speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de waarde en het comfort van uw woning. Het energielabel varieert van A (zeer energiezuinig) tot G (zeer onzuinig) en laat zien hoe energiezuinig uw woning is ten opzichte van andere woningen. Door een goedkoop energielabel aan te vragen als particulier, kunt u bijdragen aan een beter milieu en mogelijk besparen op uw energiekosten. Weten of uw woning al is voorzien van een geldig energielabel? Bezoek dan deze website

Geen of ongeldig energielabel? Vraag vandaag nog uw energielabel aan via onderstaande knop.

energie label aanvragen Delft

Energielabel appartement

al vanaf

€ 230.00

Kosten aanvraag energielabel voor particulieren?

Bij HAYMAN Media bieden we een van de scherpste tarieven op de markt voor het aanvragen van een energielabel. Onze diensten zijn ontworpen om betaalbaar te zijn zonder in te boeten op kwaliteit en service. De kosten voor het aanvragen van een goedkoop energielabel als particulier variëren afhankelijk van het type woning:
Onze prijzen zijn inclusief inspectie, rapportage en certificering. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.
Meer advies nodig? Kies voor Maatwerkadvies en ontvang verduurzamingsadvies op maat!
HOE WIJ TE WERK GAAN

Uw energielabel in 3 stappen

Een energielabel aanvragen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Bij HAYMAN Media wordt u snel en efficiënt geholpen. Bij HAYMAN Media maken we het aanvragen van een goedkoop energielabel voor particulieren eenvoudig. U kunt het proces in drie stappen doorlopen:

1. Aanvraag

Via onze online planner kunt u zelf binnen no-time een afspraak inplannen op een moment dat u uitkomt. Gemakkelijk en snel!

2. Opname

Onze adviseur bezoekt uw woning om alle relevante details vast te leggen, inclusief woningkenmerken, tekeningen en foto's. Dit duurt meestal 30 - 60 minuten.

3. Energielabel

Na het bezoek wordt de volledige woning doorgerekend. Zodra alle informatie is verwerkt en ons dossier compleet is, ontvangt u het energielabel direct in uw mailbox.

Onze diensten

Wij bieden verschillende soorten energielabels aan voor diverse woningtypen:

ENERGIELABEL

Appartement

€ 229,00

incl. BTW

ENERGIELABEL

Eengezinswoning

€ 249,00

incl. BTW

ENERGIELABEL

Vrijstaande woning

€ 289,00

incl. BTW

VERPLICHTING ENERGIELABEL

Sinds wanneer is een energielabel verplicht?

Sinds 2008 is een energielabel verplicht bij de oplevering, verkoop of verhuur van een woning. Dit stimuleert energiebesparende maatregelen in lijn met het energieakkoord van 2013. Sinds 2021 wordt het energielabel afgegeven onder de huidige, strengere normen en mag dit alleen gedaan worden door een gecertificeerd EPA adviseur. Als u niet beschikt over een geldig label riskeert u in sommige gevallen een boete. Hieronder geven we u een aantal situatie’s waarin een energielabel nodig is.

1. Verkoop van woning - ook onderhandse

Bij het verkopen van een woning is een energielabel verplicht. Bovendien brengen woningen met een beter energielabel doorgaans een hogere verkoopprijs op. Als uw woning een verouderd label heeft, kan dit de verkoopprijs negatief beïnvloeden. Een energielabel is verplicht wanneer u uw woning verkoopt. Het label moet aan de koper worden overhandigd om inzicht te geven in de energieprestatie van de woning.

2. Verhuur van woning

Bij het verhuren van woningen is een energielabel eveneens verplicht. Als verhuurder bent u verplicht een energielabel te overhandigen aan de nieuwe huurder. Dit geeft de huurder inzicht in de energiezuinigheid van de woning. Een gunstig energielabel kan leiden tot een verbetering van uw huurinkomsten, terwijl een minder gunstig label het tegenovergestelde effect kan hebben.

3. Aanvraag duurzaamheidskorting

Veel banken bieden korting op de hypotheekrente voor energiezuinige woningen. U kunt bij sommige banken tegenwoordig al een korting krijgen bij een energielabel B of beter. Hiervoor is een geldig energielabel vereist.

4. Aanvraag duurzaamheidskorting

Vanaf 1 juli 2024 wordt een geldig energielabel met de inwerkingtreding van de Wet Betaalbare Huur belangrijk voor de huurpuntentelling. Het energielabel bepaalt een groot deel van de punten. Zonder een geldig energielabel kan de woning terugvallen in huurwaarde, wat financiële gevolgen kan hebben voor verhuurders. We raden alle verhuurders aan om voor 1 juli 2024 het label aan te vragen, of indien nodig te vernieuwen.

DIRECT EEN

Goedkoop energielabel aanvragen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op voor een afspraak.
energielabel aanvragen
D. Wannet
Lees verder
Vriendelijke en kundige dienstverlener. Hij kon nadat ik aangaf dat ik haast had voor een energielabel ruimte in zijn agenda maken
P. Vooijs
Lees verder
Snel en eenvoudig een energielabel voor mijn huis gekregen.
M. Meijvogel
Lees verder
Ik ben zeer tevreden met de service! Ik had met spoed een energielabel en meetrapport nodig. Binnen een dag had ik beide documenten in mijn mailbox, zonder extra kosten. Echt topservice!
Previous
Volgende
EEN AANTAL

Veelgestelde vragen

Tijdens de inspectie worden metingen uitgevoerd en gegevens verzameld, die vervolgens worden geanalyseerd om een energieprestatiecertificaat op te stellen.

Nadat onze adviseur het pand heeft geïnspecteerd, streven we ernaar om het energielabel op dezelfde dag, of uiterlijk de volgende dag, te verstrekken.

Bij verkoop zonder geldig energielabel loopt u het risico een van een bestuurlijke boete. De hoogte van de boete voor particuliere verkopers van een woning zonder geldig energielabel is €450. Voor bedrijven is dat €900 per verkochte woning zonder geldig energielabel.  Voor meer: zie website van ILT(Inspectie Leefomgeving en Transport).

Het energielabel dat u ontvangt, blijft gedurende 10 jaar geldig. De meting is namelijk gebaseerd op de specifieke datum van uitgifte en de toen geldende meetmethoden van de overheid.

Voordat we langskomen, ontvangt u een vragenlijst van ons team. Als u deze nauwkeurig invult, kan de adviseur deze informatie meenemen bij het opstellen van het energielabel. Zorg ervoor dat u bewijsstukken/facturen voor eventuele energiebesparende maatregelen bij de hand hebt.

Zeker. We kunnen alle metingen uitvoeren om de beginstand vast te stellen, adviseren en de resultaten verstrekken. Het is vervolgens aan u of u wenst dat wij het label landelijk registreren, of niet.

Direct in contact komen met één van onze energieadviseurs?

Bel ons

070 - 326 50 17

Onze adviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Stuur een e-mail

info@haymanmedia.nl

Scroll naar boven